Stichting ‘De Fietsdienst Amsterdam’

De Fietsdienst bestaat al sinds 1991 en is als eerste bedrijf in Nederland met fietskoeriers gaan werken. Al meer dan 20 jaar bezorgen zij enveloppen, pakketten en dozen in en rondom Amsterdam. Wij (Partner Koeriers) zijn al die jaren hun auto-koerier geweest als het qua volume of afstand niet per fiets kon worden vervoerd. Tegelijkertijd was “De Fietsdienst” een sociaal werkervarings project waar iedereen kon en mocht werken. Vele fietskoeriers hebben na deze opstap een betaalde baan gevonden bij andere (koeriers)bedrijven.

De laatste jaren werd “De Fietsdienst” steeds meer afhankelijk van enthousiaste vrijwilligers die zonder een professionele begeleiding een koeriersbedrijf moesten leiden. Helaas was dat op die manier niet meer vol te houden.

Gelukkig kon Partner Koeriers in de zomer van 2013, na een samenwerkings verband van ruim 15 jaar, officieel de werkzaamheden van “De Fietsdienst” overnemen. Een aantal fietskoeriers heeft ondertussen een dienstverband bij ons (Partner koeriers) gevonden, na vele jaren afhankelijk te zijn geweest van Dienst Werk en Inkomen.

We zijn dan ook heel blij en trots dat het oudste fietskoeriersbedrijf van Nederland officieel onderdeel is geworden van Partner koeriers.

De Fietskoerier Amsterdam

“Amsterdam zal stiller en schoner blijven dankzij onze spoed- en vrachtfietsen”.